Αγαπητέ γιατρέ και επιστήμονα της υγείας,
Έχεις στα χέρια σου το πρώτο τεύχος ενός νέου αποκλειστικά επιστημονικού ιατρικού περιοδικού με την επωνυμία «Hellenic Medical Review» (HMR), που εκδίδεται από τη «Boussias».
Το Hellenic Medical Review (HMR) απευθύνεται κυρίως στους γιατρούς, αλλά και σε όλους τους επαγγελματίες της υγείας που συμμετέχουν και εργάζονται είτε στον δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα (φαρμακευτικές επιχειρήσεις, εταιρείες ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού κ.ά.)

Το «Hellenic Medical Review» φιλοδοξεί να γίνει ένα σύγχρονο ανεξάρτητο επιστημονικό ιατρικό περιοδικό, η αποστολή του οποίου είναι να δημοσιεύει τις απόψεις από τους εγκυρότερους διεθνείς οργανισμούς, σχετικά με τις σύγχρονες θεραπευτικές εξελίξεις που έχουν εφαρμογή στην καθημερινή κλινική πρακτική και να παρουσιάζει αυτές τις πληροφορίες με τρόπο κατανοητό, κλινικά χρήσιμο για τον επαγγελματία της υγείας.

Το HMR θα προσπαθήσει να είναι ένας αξιόπιστος και εμπνευσμένος επιστημονικός σύμβουλος, που θα φέρνει σε επαφή όλους τους εμπλεκόμενους στον χώρο της υγείας, από τον γιατρό της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας έως τον εξειδικευμένο γιατρό της τριτοβάθμιας φροντίδας, και από το επιστημονικό προσωπικό που εργάζεται στην έρευνα και ανάπτυξη των φαρμακευτικών εταιρειών έως το επιστημονικό προσωπικό των δημόσιων ρυθμιστικών οργανισμών, που δημιουργούν το πλαίσιο μέσα στο οποίο καλούνται οι επαγγελματίες υγείας να λειτουργήσουν.

Το HMR μαζί με τους συνεργάτες του, από όλους τους τομείς του κλάδου της υγείας, αλλά και μαζί σας, φιλοδοξεί να εργαστεί για να συμβάλλει στην δημιουργία προτάσεων που θα βελτιώνουν την λειτουργία όλων των εμπλεκομένων στον χώρο της υγείας ώστε κάθε φορά να επιτυγχάνουμε:

  • Τη βελτίωση της κλινικής εκπαίδευσης και πρακτικής, μέσα από την ενημέρωση των επαγγελματιών υγείας σχετικά με τις τρέχουσες θεραπευτικές εξελίξεις και τις εφαρμογές τους στην καθημερινή ιατρική πράξη.
  • Να συμβάλουμε αποφασιστικά στην δημιουργία κουλτούρας για μια καθολική, δίκαιη, υψηλής ποιότητας υγειονομική περίθαλψη στη χώρα μας.
  • Να συμβάλουμε στην ανάδειξη του έργου των επαγγελματιών υγείας.
  • Να βοηθήσουμε συστηματικά στην κατανόηση και την σημασία των κοινωνικών, πολιτικών και περιβαλλοντικών καθοριστικών παραγόντων της υγείας, από όλους τους εμπλεκομένους που υπηρετούν τον τομέα αυτό.

Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση και θα είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς αν λάβουμε τις απόψεις σας, τις προτάσεις σας, και την κριτική σας για την ύλη του περιοδικού.